Bildegalleri: Lysforurensing

På denne sida er de mest interessante bildene i kategorien lysforurensing samla. Bildene har tidligere vært publisert på voksenlia.net.

Hovedsida.

Værsida.


2009-08-12: Drivhus i Lier

Lysforurensing

Lys fra drivhus i Lier mer enn 3 mil unna er som regel synlige via skydekket. På dette bildet bidrog også lett regn til å skape ei søyle opp mot skyene.

2009-03-28: Earth hour

Earth hour

"Earth hour" er en global kampanje som oppfordra alle til å skru av lyset 20:30 denne kvelden. Bildet viser en effekt i form av litt redusert lysforurensing.

2009-02-24: Lys i tåka

Lysforurensing

Her ser vi hvordan idrettsanlegget på Fossum sender lys rett til værs.

2008-12-08: Lys i tåka

Lysforurensing

Lavtliggende tåke synliggjør hvor de største kildene for lysforurensing befinner seg. Tåka viser hvor det er lys som peker oppover enten direkte eller fra refleksjon i bakken. Kildene som framstår som sterkest, er Fossum-banen, Bogstad skole og Fossum bruk. Også like bak Fossum ser vi et kraftig lys fra Ila fengsel som ligger skjult bak en åsrygg, så lyset derfra er ellers vanskelig å se.

2008-10-05: Snø og skyer

Lysforurensing

Overgangen fra høstvær til vintervær betyr også at nettene blir lyse. Snø og lave skyer har en stor effekt på bylyset. Bildet er en montasje av to bilder, det ene tatt 30. oktober, det andre 28. oktober. Kamera, klokkeslett og eksponering er de samme, men lyset er dramatisk forskjellig.

2008-09-24: Flomlys

Lysforurensing

Flombelysning fra idrettsanlegg sender enorme lysmengder ut i omgivelsene. Bildet viser flomlys fra Nadderud stadion. Sjøl om dette er nesten 7 km unna, er lyset ganske sjenerende i lia. I forhold til øvrig bylys er det svært dominerende når det står på.

2005-12-27: Den gulorasjege fargen

Lysforurensing

Kunstlys gir som regel en grell guloransje farge, her i kontrast til den blå himmelen bak.


Send e-post til steinar@latinitas.org (Steinar Midtskogen) om du har spørsmål om denne sida.