Bildegalleri: Soloppganger og -nedganger

På denne sida er de mest interessante bildene i kategorien soloppganger og -nedganger samla. Bildene har tidligere vært publisert på voksenlia.net.

Hovedsida.

Værsida.


2019-01-03: Solnedgang

Solnedgang

2017-01-08: Solnedgang

Solnedgang

2010-10-28: Fargespill

Farger

Tåkeskyer og lav sol skapte dette fargespillet.

2008-12-08: Flammende tåke

Tåke

Tåkeskyer og lav sol skapte denne flammende solnedgangen.

2008-11-27: Morgenrøde

Morgenrøde

Fordi nettkameraet står vendt mot sørvest, fanger den som regel lite av fargespillet ved soloppganger. Men her er et bilde som viser morgenrøden avløse det blå skumringslyset.

2008-08-29: Vulkansk solnedgang

Solnedgang

En av mange fargerike solnedganger sommerstid. Ofte er det vulkansk støv i atmosfæren som skaper fargene. Foranledningen for denne solnedganger er trulig et vulkanutbrudd fra Kasatochi i Aleutene (Alaska) 7. august og tilsvarende solnedganger var synlige flere steder i Europa.

2008-02-19: Purpur solnedgang

Solnedgang

Et uvanlig fargespill gav denne vakre solnedgangen. Lyset gikk fra gult via oransje og purpur til blått. Skyene var først grårosa, så knallrøde. Bildet blei tatt 17:54. Fra store deler av Europa hadde det de par siste dagene blitt meldt om liknende røde solnedganger og fargen kan ha sammenheng med uvanlig lave temperaturer i stratosfæren.

2006-12-23: Rød solnedgang

Solnedgang

Solnedgangen lille julaften 2006 var spesielt rød. Været var prega av en varm fønvind fra nordvest, men kulda holdt seg i lavereliggende strøk. Mens det var helt opp mot +9 °C i lia, klarte rimet enda å bite seg fast på all vegetasjon på Bogstad. Slike røde solnedganger kan holde seg i et par timer midtvinters ettersom sola bare såvidt kommer over horisonten.


Send e-post til steinar@latinitas.org (Steinar Midtskogen) om du har spørsmål om denne sida.